Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες κινούμενες κάρτες

         Σήμερα ο καθηγητής πληροφορικής Κος Κελαϊδής μου είπε:"  Μιας που μου έκαναν δώρο οι μαθητές του ΣΤ, τους κάνω κι εγώ ένα. Στέλνω το βίντεο που έφτιαξα με τις κάρτες τους. Την μουσική την πρόσθεσα εγώ και είναι από την Συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου. 

Περιγραφή άσκησης:
                Κατά την διάρκεια δύο διδακτικών ωρών μιλήσαμε για την έννοια «Αρχείο». Εστιάσαμε στα αρχεία εικόνων και συγκεκριμένα στα αρχεία με επέκταση gif (κινούμενες εικόνες). Έπειτα οι μαθητές/τριες δημιούργησαν τις δικές τους Κινούμενες Χριστουγεννιάτικες κάρτες με το πρόγραμμα δημιουργίας Παρουσιάσεων PowerPoint, προσθέτοντας κινούμενες εικόνες τύπου gif, εφέ κινήσεων & κείμενο WordArt."

Υ.Σ. Οι μαθητές/τριες είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν ξανασχοληθεί με το πρόγραμμα αυτό στο παρελθόν.


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Πήλινες κατασκευές

Οι μαθητές μας δημιούργησαν ημερολόγια με πήλινα πιάτα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας από το Εργαστήρι Αρχαϊκής Τέχνης και με θέματα  εμπνευσμένα τόσο από την Ιστορία, αλλά και από τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στον σύνδεσμο: Ημερολόγια












Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ναυτικό μουσείο-Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου

Tο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος απετέλεσε το πρώτο ναυτικό μουσείο της χώρας, που οργάνωσε, ήδη, από το 1993 μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου πραγματοποιούνται στους χώρους της μόνιμης έκθεσης και απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στόχοι των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων είναι:
  • Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ναυτική παράδοση και ιστορία και να μελετήσουν τη δημιουργία, ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας  σε συνάρτηση με τις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές παραμέτρους.
  • Να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τις ναυτικές δραστηριότητες του ανθρώπου από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
  • Να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του για την ισορροπία του οικολογικού συστήματος.










Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές μας παρέλασαν και φέτος στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά και μας έκαναν περήφανους γι΄άλλη μια φορά.
















Kids Athletics

Επισκέφτηκε η ομάδα του kids athletics το σχολείο μας και πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες με όλες τις τάξεις.
Τα παιδιά γυμνάστηκαν, ενημερώθηκαν για τα αθλήματα και διασκέδασαν












Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Δωρεάν και on line ανεκτίμητος θησαυρός του Μουσείου της Ακρόπολης για παιδιά

Το Μουσείο Ακρόπολης διερευνώντας συνεχώς τις ανάγκες των επισκεπτών και επιθυμώντας να υποστηρίξει δυναμικά την επίσκεψή τους, διαθέτει στο κοινό υλικό που διευκολύνει τη μάθηση εντός και εκτός του Μουσείου. Τα εποπτικά μέσα που βρίσκονται είτε στις αίθουσες του Μουσείου είτε διατίθενται προς δανεισμό ή διαδικτυακά, αναδεικνύουν τα εκθέματα και «φωτίζουν» πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από ειδικά διαμορφωμένες ψηφιακές εφαρμογές, εκπαιδευτικά έντυπα, μουσειοσκευές και προβολές. Οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν το σακίδιο με τα αρχαιολογικά παιχνίδια.

Το Μουσείο προσφέρει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως στο Αναγνωστήριο, στο Εργαστήρι Τεχνών, ενώ στις αίθουσες εκτίθενται προπλάσματα της Ακρόπολης και των μνημείων της.

Ψηφιακές εφαρμογές



4. Google Art Project

Το Μουσείο Ακρόπολης δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να ανακαλύψουν και να δούνε με εξαιρετική λεπτομέρεια επιλεγμένα εκθέματα μέσω της εφαρμογής Google Art Project. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί πανοραμικά στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων και στην Αίθουσα του Παρθενώνα, αλλά και να μελετήσει τις λεπτομέρειες των εκθεμάτων πέρα από τις δυνατότητες του γυμνού οφθαλμού.
Δείτε το σύντομο βίντεο της Google με οδηγίες χρήσης της ψηφιακής εφαρμογής.



Το πρόγραμμα Γλαύκα είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Στόχος του είναι η γνωριμία των παιδιών με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα, καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που καθοδηγεί το παιδί σε όλες τις ενότητες της εφαρμογής. Αποστολή του παιδιού είναι να συμμετάσχει στο πρόγραμμα σχεδιασμού της Γλαύκας και να κερδίσει το βραβείο συμμετοχής του.

6. Οι επιγραφές

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οθόνη αφής που βρίσκεται στην αίθουσα εκθεμάτων από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. και να ενημερωθούν για τις αρχαίες επιγραφές που αφορούν στην πολιτική και τη διπλωματία της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και βρέθηκαν στο βράχο της Ακρόπολης. Τα κείμενα των επιγραφών έχουν αποδοθεί τόσο με κεφαλαία όσο και με μικρά γράμματα, ώστε να μπορούν να αναγνωστούν ευκολότερα, ενώ υπάρχει απόδοσή τους στη νεοελληνική γλώσσα καθώς και μετάφραση σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά).