Δελτίο τύπου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 • Την  Τρίτη 23-12-2014, στις 8.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό της  Ζωοδόχου Πηγής, εκκλησιασμός. `Οσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν να κοινωνήσουν.
 • Την  Τρίτη 23-12-2014, στις 10.30 π.μ. θα γίνει η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Σας προσκαλούμε, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
 • Μετά τη γιορτή θα δοθούν οι έλεγχοι των μαθητών των Γ΄,Δ΄΄,Ε΄ και Στ και θα γίνει ενημέρωση των γονέων των μαθητών των Α΄,Β΄ τάξεων.
 • `Εφέτος αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του "Χαμόγελο του παιδιού" για τη συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων, ειδών υγιεινής, ειδών βρεφικής φροντίδας και ειδών οικιακής χρήσης. Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε, όπως κάθε χρόνο, σε αυτή μας την προσπάθεια (μέχρι 18-12-2014).


ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ
Α ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 


Πειραιάς  26/11/2014
Αρ. Πρωτ. ...............
                                                                                                                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το 56ο Δημοτικό Σχολείο, που λειτουργεί μέσα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα,
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ
Oι φορείς των γονέων και ο σύλλογος των δασκάλων aπό κοινού, με μια μεγάλη συντονισμένη εκστρατεία παρεμβάσεων και ενημερωτικών συναντήσεων, αναδείξαμε στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της πόλης την σημασία και την ανάγκη να διαφυλαχθεί και σήμερα και στο μέλλον η σχολική κοινότητα που λειτουργεί στο 56ο Δημοτικό Σχολείο.
Από τις συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, με τους τοπικούς βουλευτές, με τον Δήμαρχο, τις Δημοτικές Παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με την Δ/νση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά και τον Υφυπουργό Παιδείας,  αποκομίσαμε την πεποίθηση ότι στο τοπικό επίπεδο υπάρχει πλέον ισχυρό και πραγματικό ενδιαφέρον όλων για να διαφυλαχτεί και σήμερα και στο μέλλον η σχολική κοινότητα του 56ου Δημοτικού Σχολείου στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.
Με αποφασιστικότητα και με ιεραρχημένες ενέργειες, εκ μέρους των γονιών και των δασκάλων, συγκροτήθηκε ένα πλατύ και «πολύχρωμο» μέτωπο που βάζει υποθήκες για να διαφυλαχθεί το σχολείο και σήμερα και στο μέλλον, με την ειδική σύνθεση στον μαθητικό πληθυσμό και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κατέκτησε σταδιακά εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια.
Αλλά και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα που, σε πρόσφατη ανακοίνωση, επικαλείται πάλι λόγους ασφαλείας και μόνο για την μεταφορά του σχολείου, δεσμεύεται «στην εξεύρεση της καλλίτερης δυνατής λύσεως για την επαναλειτουργία του Σχολείου μετά το πέρας των εργασιών». Είναι και αυτό μια θετική εξέλιξη.
Η Ένωση Συλλόγων ανέδειξε και τεκμηρίωσε από την πρώτη στιγμή τη σημασία και όσα διακυβεύονταν γύρω από το Σχολείο. Γι’ αυτό αντιπαρατεθήκαμε δημόσια και υποστηρίξαμε με επιχειρήματα ότι το σχολείο και το έργο μπορούν να συνυπάρξουν με ασφάλεια. Τα ζητήματα ασφάλειας μπορούν και πρέπει να επιλυθούν άμεσα από τους Μηχανικούς και τους κατασκευαστές του έργου.
Αυτή η θέση μας επιβεβαιώνεται πλήρως από το έγγραφό με αρ. πρωτ. 222181-20/11/2014 της Περιφέρεια Αττικής η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου. Το έγγραφο απαντά σε ερώτημα της Ένωσης Γονέων και αναφέρεται στην σύμβαση και στις υποχρεώσεις του αναδόχου καταλήγοντας ότι «Η επιβλέπουσα υπηρεσία της ΠΕ Πειραιά θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τήρηση των όρων αυτών από τον Ανάδοχο, ώστε να μην επηρεαστεί καθόλου η λειτουργία του σχολείου σας».
Έτσι εκλείπει και το τελευταίο επιχείρημα για όσους επικαλούνται λόγους ασφαλείας και ιδίως για το Υπ. Παιδείας από το οποίο ζητάμε να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφο που αναφέρεται στην μεταφορά και επί της ουσίας οδηγεί στο κλείσιμο του Σχολείου.
Συνεχίζουμε αισιόδοξα και αποφασιστικά να παλεύουμε για να κρατήσουμε τα Σχολεία μας ανοικτά, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, για να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα συρρίκνωσης του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης

1 σχόλιο:

 1. Στις 30-10-2014, συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, το θέμα της παραμονής του 56ου Δ.Σ.Πειραιά στο χώρο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.
  `Εγιναν εισηγήσεις, τόσο από τον πρόεδρο της `Ενωσης γονέων και κηδεμόνων του Α ΄διαμερίσματος Πειραιά, Κο Κιμπιτζή, καθώς και από εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας γονέων Αττικής.
  Ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και οι εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων τοποθετήθηκαν θετικά πάνω στο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.