Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Δωρεάν και on line ανεκτίμητος θησαυρός του Μουσείου της Ακρόπολης για παιδιά

Το Μουσείο Ακρόπολης διερευνώντας συνεχώς τις ανάγκες των επισκεπτών και επιθυμώντας να υποστηρίξει δυναμικά την επίσκεψή τους, διαθέτει στο κοινό υλικό που διευκολύνει τη μάθηση εντός και εκτός του Μουσείου. Τα εποπτικά μέσα που βρίσκονται είτε στις αίθουσες του Μουσείου είτε διατίθενται προς δανεισμό ή διαδικτυακά, αναδεικνύουν τα εκθέματα και «φωτίζουν» πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από ειδικά διαμορφωμένες ψηφιακές εφαρμογές, εκπαιδευτικά έντυπα, μουσειοσκευές και προβολές. Οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν το σακίδιο με τα αρχαιολογικά παιχνίδια.

Το Μουσείο προσφέρει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως στο Αναγνωστήριο, στο Εργαστήρι Τεχνών, ενώ στις αίθουσες εκτίθενται προπλάσματα της Ακρόπολης και των μνημείων της.

Ψηφιακές εφαρμογές



4. Google Art Project

Το Μουσείο Ακρόπολης δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να ανακαλύψουν και να δούνε με εξαιρετική λεπτομέρεια επιλεγμένα εκθέματα μέσω της εφαρμογής Google Art Project. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί πανοραμικά στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων και στην Αίθουσα του Παρθενώνα, αλλά και να μελετήσει τις λεπτομέρειες των εκθεμάτων πέρα από τις δυνατότητες του γυμνού οφθαλμού.
Δείτε το σύντομο βίντεο της Google με οδηγίες χρήσης της ψηφιακής εφαρμογής.



Το πρόγραμμα Γλαύκα είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Στόχος του είναι η γνωριμία των παιδιών με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα, καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που καθοδηγεί το παιδί σε όλες τις ενότητες της εφαρμογής. Αποστολή του παιδιού είναι να συμμετάσχει στο πρόγραμμα σχεδιασμού της Γλαύκας και να κερδίσει το βραβείο συμμετοχής του.

6. Οι επιγραφές

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οθόνη αφής που βρίσκεται στην αίθουσα εκθεμάτων από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. και να ενημερωθούν για τις αρχαίες επιγραφές που αφορούν στην πολιτική και τη διπλωματία της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και βρέθηκαν στο βράχο της Ακρόπολης. Τα κείμενα των επιγραφών έχουν αποδοθεί τόσο με κεφαλαία όσο και με μικρά γράμματα, ώστε να μπορούν να αναγνωστούν ευκολότερα, ενώ υπάρχει απόδοσή τους στη νεοελληνική γλώσσα καθώς και μετάφραση σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.