Το Αστεροσκοπείο Αθηνών μεταδίδει ζωντανά το εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο, εδώ.
Η έκλειψη θα καλύψει περίπου το 84% της επιφάνειας του Ήλιου, επάνω από την αγγλική πρωτεύουσα, ενώ στη Γλασκώβη, το Άμπερντην και το Εδιμβούργο το ποσοστό θα πλησιάσει το 94%. Μερική εκδήλωση του φυσικού φαινομένου θα γίνει αισθητή σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Ρωσία και θα διαρκέσει περίπου για 90 λεπτά.
Πού μπορείτε να παρακολουθήσετε την έκλειψη Ηλίου της Παρασκευής
Αν δεν διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, καλύτερα να μην κοιτάξετε απευθείας την έκλειψη Ηλίου που θα γίνει ορατή στην Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στο Θησείο και την Πεντέλη, όπου θα λειτουργούν ειδικά τηλεσκόπια και θα διατίθενται στο κοινό ειδικά γυαλιά.
Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Στον εξωτερικό χώρο του αστεροσκοπείου Πεντέλης θα λειτουργεί ηλιακό φορητό τηλεσκόπιο, συνδεδεμένο με κάμερα που θα μεταδίδει την έκλειψη ζωντανά στο Διαδίκτυο.
Το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall, το οποίο ήταν στην εποχή του το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου, θα είναι επίσης ανοιχτό  για την παρατήρηση της έκλειψης στο κτήριο του Aστεροσκοπείου,
Ακόμα,  ερευνητές του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) θα είναι διαθέσιμοι για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις.
Τέσσερα επιπλέον φορητά τηλεσκόπια, εξοπλισμένα με ειδικά ηλιακά φίλτρα, θα είναι διαθέσιμα στον ίδιο χώρο υποστηριζόμενα από ερασιτέχνες αστρονόμους.
Θησείο – Λόφος Πνύκας
Για την παρατήρηση της έκλειψης, τρία φορητά τηλεσκόπια, τα οποία θα χειρίζονται ερασιτέχνες αστρονόμοι, θα βρίσκονται έξω από τον χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας. Το προσωπικό του Αστεροσκοπείου θα απαντά σε ερωτήσεις του κοινού και θα προσφέρει γυαλιά με ειδικά φίλτρα για την παρατήρηση του φαινομένου. 
Πού και πότε θα είναι ορατή η έκλειψη
Η έκλειψη της 20ής Μαρτίου θα είναι ολική, στην περιοχή της Ελλάδας όμως θα γίνει ορατή ως μερική, με τον ηλιακό δίσκο να καλύπτεται από τη σιλουέτα της Σελήνης κατά περίπου το ένα τρίτο.
Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 10.40, θα φτάσει την κορύφωσή του περίπου στις 11.45 (11.44 στην Αθήνα, 11.46 στη Θεσσαλονίκη), και θα λήξει γύρω στις 12.50.