Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μερικά από τα καλύτερα παιδικά μουσεία της Αθήνας

Στο μυαλό των περισσότερων παιδιών, πιθανώς τα μουσεία να είναι κάτι βαρετό που έχουν συνδέσει με τους σχολικούς περιπάτους. Πλέον, όμως, τα περισσότερα απ' αυτά έχουν εκσυγχρονιστεί και, χρησιμοποιώντας νέες πρακτικές, είναι δελεαστικά και ενδιαφέροντα για τους μικρούς επισκέπτες. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσετε εποικοδομητικό και ποιοτικό χρόνο το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας, συνδυάζοντας παιχνίδι και γνώσεις.

1) Ελληνικό Παιδικό Μουσείο/Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο λειτουργεί από το 1987 και από τότε προσπαθεί να φέρει σ' επαφή τα παιδιά –ηλικίας μέχρι δώδεκα ετών- με τον πολιτισμό, την ιστορία την τέχνη και την επιστήμη, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων. Στηρίζεται στη μάθηση με τη βοήθεια αντικειμένων και παιχνιδιών. Ενδεικτικά, το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, το παιδί μπορεί να μάθει πώς «να ανακατεύει... το φθινόπωρο», μαγειρεύοντας! Θα ανακαλύψει τα υλικά και τα χρώματα του φθινοπώρου, και θα τα συνδέσει με υλικά μαγειρικής, φτιάχνοντας τη δική του μοναδική συνταγή που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει την εποχή αυτή.
Κόστος εισιτηρίου: 7 ευρώ.
Πάρτε μία γεύση από τον καινούριο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μπορείτε να συμμετέχετε με το παιδί σας. 
Διεύθυνση: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου. 

2) Μουσείο Συναισθημάτων της Παιδικής Ηλικίας

Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών και δίνει βάρος στην συναισθηματική τους ανάπτυξη ως μέσο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ως ενήλικες. Γι' αυτό, έχει σκοπό να μαθαίνει στα παιδιά πώς να εξοικειώνονται με τα συναισθήματά τους και να γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους.
Την ερχόμενη Κυριακή μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς την διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε», μέσω της οποίας το παιδί θα μάθει ν' αναγνωρίζει το συναίσθημα το φόβου, αλλά και να το διαχειρίζεται σωστά.
Είσοδος: 4 ευρώ.
Αναλυτικά, δείτε το ημερολόγιο των δραστηριοτήτων του εδώ. 
Διεύθυνση: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου.

3) Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Αν θέλετε να φέρετε στην επιφάνεια την καλλιτεχνική πλευρά του παιδιού σας, το μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι η κατάλληλη επιλογή! Προάγει τη μοναδικότητα της παιδικής τέχνης, γι' αυτό και εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές από παιδιά ηλικίας πέντε έως δεκατεσσάρων ετών. Ειδικά τις Κυριακές του Οκτωβρίου, οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν ποια είναι τα πιο σημαντικά έργα διάσημων ζωγράφων, όπως η Mona Lisa του Leonardo da Vinci, και στο τέλος εμπνέονται απ' αυτά για να δημιουργήσουν τα δικά τους αριστουργήματα, ζωγραφίζοντας και κάνοντας κολάζ!
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για τον Οκτώβριο, θα το βρείτε εδώ.
Διεύθυνση: Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, Aθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.

4) Μουσείο Πειραμάτων

Το εν λόγω μουσείο προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στις επιστήμες. Μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα βοηθά ν' ανακαλύψουν καινούρια πράγματα και, κυρίως, να καταλάβουν πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η επιστήμη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
Αυτή την Κυριακή, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, τα παιδιά μπορούν να μάθουν τα πάντα για τους μικρούς μας φίλους κάνοντας μόνα τους πειράματα και χρησιμοποιώντας μικροσκόπια- σαν κανονικοί επιστήμονες!
Κόστος συμμετοχής: 8€/παιδί και 7€/παιδί για αδέλφια ή φίλους.
Αναλυτικά, δείτε το πρόγραμμα για το μήνα Οκτώβριο εδώ. 
Διεύθυνση: Συβρισσαρίου 6 Καισαριανή.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου. 

5) Μουσείο Αφής

Είναι ένα από τα πέντε μουσεία αφής παγκοσμίως! Οι επισκέπτες του μπορούν να αγγίζουν τα εκθέματά του, που είναι πιστά αντίγραφα γνωστών πρωτοτύπων που εκτίθενται σε μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φορώντας μάσκα, τα παιδιά μπορούν να ψηλαφίσουν την Αφροδίτη της Μήλου και τον Ερμή του Πραξιτέλη, για να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα προγράμματα του μουσείου στο τηλέφωνο: 210 941 5222.
Διεύθυνση: Δοϊράνης 198, Καλλιθέα
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου για περισσότερες λεπτομέρειες.

6) Μουσείο Γουλανδρή Φυσική Ιστορίας

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας. Σκοπός του είναι να φέρει τα παιδιά σ' επαφή με το φυσικό περιβάλλον, και να τα ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει σήμερα.
Επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση «Γαία» , όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη μας με τη «Γεώσφαιρα»-μία τεράστια ημισφαιρική οθόνη που είναι μοναδική στον κόσμο- και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!
Είσοδος: 6 ευρώ, για παιδιά 5-18 ετών: 4 ευρώ.
Διεύθυνση: Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.
...και τα Σάββατα της οικογένειας γέμισαν!
Πηγή: www.mama365.gr/ |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://newsone.gr/lifestyle/347748-ayta-einai-ta-6-kalytera-paidika-moyseia-tes-athenas#sthash.kMAxbYBH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.