Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησε η δημιουργία του βραχόκηπού μας

Ποιός δεν θα ήθελε να δημιουργήσει ένα βραχόκηπο στον κήπο του δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό χώρο;Εμείς λοιπόνξεκινήσαμε να το φτιάχνουμε στο αλσάκι του σχολείου μας,
 Ένας κήπος με βράχια αποτελεί απομίμηση της φύσης και
με σωστούς φυτικούς συνδυασμούς μπορεί να αποτελέσει μία αισθητική απόλαυση. Το νερό, τα ξύλα, η πέτρα και τα φυτά αλλά και το φως είναι τα μόνα που χρειάζονται. Για την δημιουργία όμως ενός βραχόκηπου, θα πρέπει να ακολουθηθούν ορισμένα βήματα. 







  • Διαλέγοντας την θέση. Ο βραχόκηπος θα πρέπει να κατασκευαστεί σε καλά προετοιμασμένα θεμέλια. Έχει μεγάλη σημασία η σωστή προετοιμασία του εδάφους και η καλή αποστράγγιση της περιοχής του βραχόκηπου. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει αρκετό φως για την σωστή ανάπτυξη των φυτών που θα τοποθετηθούν.



  • Φυτεύοντας τον βραχόκηπο. Μπορούμε να φυτέψουμε φυτά του βουνού, αρωματικά φυτά, ανθοφόρα κτλ. Βάζουμε το μείγμα του εδάφους που χρειάζεται. Ανοίγουμε μία μικρή τρύπα και τοποθετούμε το φυτό, συμπιέζοντας μετά με το φτυάρι.

  • Φυτέψαμε: ελιά και αγριελιά-κοκορέβυθο-αγριοαμυγδαλιά-γεράνια,λαδανιά κ.ά


    • Προσθέτοντας την τελευταία στρώση. Τοποθετούμε τους μικρότερους βράχους και τα θραύσματα πάνω στο χώμα του βραχόκηπου και ανάμεσα στους βράχους για να παρεμποδίσουμε το φύτρωμα των σπόρων των ζιζανίων και να εξασφαλίσουμε αρκετή υγρασία στο χώμα.

    • Περισσότερες εικόνες από το βραχόκηπο μας:
     https://www.flickr.com/photos/128564050@N05/albums/72157665152700266

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.